Avrupa'da Bedava Yürüyüş Turları

Yıllar yılı büyük imparatorluk ve krallıklara ev sahipliği yapmış Avrupa, uğraştırıcı vize prosedürlerine rağmen, hemen herkesin gidip gezmekten vazgeçemediği, gezi rotalarının en bilindik durağıdır. Derin tarihi ve mimarisiyle hep çekici bir tarafı olan Avrupa ülkelerine yollarımız sıkça düşer düşmesine ama, çoğu zaman önünde durduğumuz bir binanın, bir köprünün ve yahutta bir sarayın önemini bilmeden, tarihteki hikayesini dinleyemeden fotoğraflarımızı çeker döneriz evlerimize. Halbuki geçmişte neler yaşanmıştır tam da durduğumuz o noktada, bilmek, gezilerimizi bilgiyle doldurmak, görmek kadar öğrenmek de güzel olmaz mı?

Elbette bilgiye ulaşmak artık çok daha kolay… Gezi kitapları, dergiler ve internet sayesinde aradığımız bilgilere kolayca ulaşabiliyoruz… Ama tarih konusunda ilgili ve bilgili biri gelse, canlı canlı kaynağında anlatsa şu hikayeleri fena mı olurdu? Hem şehrin en önemli noktalarını gezdirsin, bu noktaların tarihteki önemini, orada neler yaşandığını anlatsın bize, hem de bedava olsun… Kulağa hoş gelmiyor mu sizce de? Gerçekten hoş ve keyifli olurdu ve SANDEMANs New Europe Tour ile oluyor da.

Kleine Saarländer - Teilnehmer am Mobile City Walk
Kleine Saarländer – Teilnehmer am Mobile City Walk by ChiliConCharme @Flickr

2004 yılında Berlin’de kurulmuş SANDEMANs New Europe Tour günümüzde 12 Avrupa şehrinde bu hizmeti veriyor. Bu işe gönül vermiş rehberleri ile sizlere keyifli ve bilgi dolu bir kaç saat yaşatıyorlar. Bu kuruluşun bir çok tur seçeneği mevcut ama gelelim düşük bütçelerle en verimli seyahatleri planlayan sırtçantalı gezginleri ilgilendiren tura, yani 2 ila 3,5 saat süren ücretsiz yürüyüş turlarına. Bu turda şehrin en önemli noktaları rehber eşliğinde yürüyerek geziliyor ve rehberler bu noktalarda geçmişten günümüze pek çok bilinmeyen gerçeği paylaşıyorlar. Turu güzel ve tavsiye edilebilir kılan en önemli unsur, rehberlerin dinamik, enerjik oluşu ve bu işi gönülden severek yapıyor olmaları. Onların heyecanı pek tabi ki turdan inanılmaz keyif almanızı sağlıyor.

Bedava yürüyüş turunun sonunda alınan bedava hizmetin karşılığı olarak memnuniyete göre rehbere bahşiş veriliyor. Bu şekilde alınan hizmete karşılık, ödenecek bedeli de katılımcılar belirliyor. Bu turlarda çoğu zaman sıkılmaya vakit olmuyor, ancak olur da tura devam etmek istemeyen olursa, dileyen istediği anda turdan ayrılabiliyor. Alınan bu gönüllü hizmette kimse neden turu bıraktın diye sormuyor, güzel bir uygulama değil mi? O halde neden denemiyoruz!

Turlar şu anda 12 şehirde yapılıyor ve her geçen gün listeye yeni şehirlerin katılması planlanıyor. Peki hangi 12 şehir derseniz; Berlin, Hamburg, Münih, Amsterdam, Dublin, Kopenhag, Londra, Edinburgh, Madrid, Paris, Prag ve Kudüs.

Turların birçoğuna internet üzerinden kayıt yaptırmanız gerekiyor, ama asıl biletleme buluşma noktasında yapılıyor. Detaylar ise internet sitesinde paylaşılıyor.

newamsterdamtours_com_free_tour

Turların detaylarını incelemek için  Sandeman’s Europe Tour’un internet sayfasına buyrun…

http://www.neweuropetours.eu/

Bir not daha, turlar lokasyona göre İngilizce, Almanca veya İspanyolca yapılıyor.

Bu arada mevsime göre ayağınıza rahat bir ayakkabı veya sandalet giymeyi de ihmal etmeyin. Zira tur eğlenceli olduğu kadar yorucu da olabiliyor, ne de olsa 2 ila 3,5 saat ayakta durmak ve yürümek söz konusu.

Bol keyifli geziler…

Leave a comment